Frequently Asked Questions

Zoeken in FAQ:
 Onderwerpen
Italiaanse stucco
Sierpleister


Hoe kan ik Italiaanse stucco leren?
Dat kan middels een door ons verzorgde cursus, uitsluitend voor de professionele verwerker (stukadoor en schilder). Dit wordt veelal gedaan in het najaar en de winter. Deze materialen verwerken namelijk geheel anders dan andere pleister en er wordt gebruik gemaakt van andere soorten spanen. Tijdens de cursus leert u de juiste techniek in de diverse stadia van het materiaal aanbrengen en maakt u kennis met de diverse materialen. U ontvangt tevens alle gereedschappen die u in de praktijk nodig heeft. U kunt zich nu al opgeven voor de volgende cursus. Contact Tegen de tijd dat we weer een cursus organiseren ontvangt u dan een uitnodiging.

Moet ik speciale spanen hebben?
Ja. Spanen die gemaakt zijn van een speciale legering gemaakt, waardoor zwarte strepen tot een minimum worden beperkt. Tevens zijn de hoeken afgerond. De spanen krijgt u bij een cursus en zijn ook los te koop.

Kan stucco op elke ondergrond?
Nee. De ondergrond moet goed glad zijn (groep 1 van ondergronden). Immers, hoe gladder de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. Verder hangt het af van de toepassing welke voorbehandeling de ondergrond moet krijgen.

Kan stucco ook buiten en/of in badkamers worden toegepast?
Rigo Veneziano is speciaal ontwikkeld om ook buiten en/of in badkamers toe te kunnen passen.

Verkleurt stucco in de zon?
Bijna alles veroudert en daarmee verkleurt het ook. Ook stucco. Verkleuring in het licht heeft te maken met de lichtbestendigheid van de pigmenten. Rood is bijvoorbeeld lichtgevoeliger. De gebruikte pigmenten zijn echter goed kleurecht om een lange levensduur te garanderen.

Terug naar boven


Hoe kan ik sierpleister schoonmaken?
Sierpleister van Rigo Wandstyling is van zichzelf al boenvast en daarmee goed reinigbaar. Voor hardnekkige aanslag zijn er ook speciale sierpleisterreinigers in de handel, die b.v. ook nicotine-aanslag verwijderen.

Hoe kan ik sierpleister aankleuren?
Al onze sierpleisters hebben een zeer hoge witheid: vermenging met kleurpasta’s levert daardoor prachtige, heldere en frisse tinten op. Rigo Wandstyling heeft een heel gemakkelijk en vooral economisch systeem ontwikkelt om sierpleister op kleur te maken. Het uitgekiende kleurensysteem is makkelijk te doseren en economisch: u maakt nooit te veel aan. Per emmer wordt een los flesje kleurstof toegevoegd. Omdat het veelal in een kuip wordt gemengd, is dit heel eenvoudig door de sierpleister heen te mengen. Het grote voordeel is dat er nooit teveel gekleurde sierpleister wordt aangeleverd (winst). Overgebleven witte sierpleister kan dan makkelijk bij een volgende klus als basis dienen voor een andere kleur.
Gemak dient de mens: bij uw bestelling geeft u de inhoud van de verpakking op en de gewenste kleur. De rest wordt geregeld. Deze flesjes zijn ook te gebruiken om heel gemakkelijk de voorstrijk aan te kleuren.

Hoe kan ik sierpleister het beste overschilderen?
Dat kan met een latex, maar dan wordt de structuur van de sierpleister minder. Latex is namelijk een min of meer vullende muurverf. Daarom leveren wij MULTIFUND. Multifund Dit product heeft een mooie matte uitstraling en een zeer goede dekking. Omdat dit product niet vullend is, blijft de structuur van de sierpleister behouden.

Waarom moet ik voorstrijk gebruiken?
Voorstrijk zorgt ervoor dat de zuiging van de ondergrond overal gelijk is, waardoor de sierpleister overal gelijkmatig droogt. SIPRIEUR Voorstrijk is juist een geurarme grove voorstrijk, die ook nog oneffenheden in de ondergrond camoufleert. De grove korrel zorgt er tevens voor dat de sierpleister zich beter laat structureren. Ook deze voorstrijk kan worden aangekleurd. Siprieur Voorstrijk

Wat is het verschil tussen spachtelputz en sierpleister?
Het is allebei sierpleister. Spachtelputz is de Duitse vertaling en eerder ingevoerd. Rigo heeft de term sierpleister ingevoerd.

Wat is Fluweelpleister?
Door de toenemende vraag naar een zeer fijne korrelafwerking van de wand ontwikkelde Rigo Wandstyling in nauwe samenwerking met topstukadoors MICROSTUC. Door zijn fijne, subtiele afwerking en zijn fluweelachtige uiterlijk is een nieuw soort pleister ontstaan: fluweelpleister. Hiermee kan de stukadoor probleemloos inspelen op de vraag uit de markt. MICROSTUC Fluweelpleiser is een waterafstotende structuurpleister waarmee een fluweel-wolk-achtig schuureffect wordt verkregen. Microstuc


Wat voor soorten sierpleister zijn er?
Er is korrelpleister, groef (schorseffect), barok (tussen korrel en groef in). Zie bij SIPLEX sierpleister voor de verschillende afbeeldingen.Siplex Er is nu ook fluweelpleister (MICROSTUC). Microstuc

Met welke structuurspaan kan ik u het beste structureren?
We hebben heel veel structuurspanen getest en een spaan gevonden die een volledig recht en goed zacht blad heeft, waardoor de korrels heel goed en mooi te structureren zijn. We noemen het de Decorspaan (zie assortiment).

Verkleurt gekleurde sierpleister in zonlicht?
Bijna alles veroudert en daarmee verkleurt het ook. Ook sierpleister veroudert. Verkleuring in het licht heeft te maken met de lichtbestendigheid van de pigmenten. Rode pigmenten zijn bijvoorbeeld lichtgevoeliger. De door ons gebruikte pigmenten zijn goed kleurecht om een lange levensduur te garanderen.

Is sierpleister ook in donkere kleuren te verkrijgen?
Met de sierpleisters van Rigo Wandstyling kunt u heel gemakkelijk hele mooie heldere kleuren krijgen (de sierpleisters zijn namelijk helder wit). SIPRIEUR Exterieurpleister is in alle kleuren leverbaar, dus ook in donkere kleuren. Hiervoor is een aparte basis transparant ontwikkeld. Deze is zo geformuleerd dat de structuur goed zichtbaar blijft (niet volloopt) en er geen overdadige slijmvorming bij de verwerking ontstaat.

Terug naar boven